Door bluetooth gestuurde verlichting heeft veel voordelen. Niet alleen ten opzichte van Wi-Fi, wat we al eerder hebben besproken in ons vorige blogbericht. Als je moet kiezen tussen draadloos en bedraad, dan is draadloos via bluetooth echt de beste keuze. We gaan je laten zien waarom en wat het allemaal voor moois kan doen, zowel op het gebied van hardware als software. Mocht je nog meer informatie willen, dan kun je die vinden in onze nieuwe productcatalogus. Daar staat alles uitgebreid uitgelegd.
De hardware is als eerste aan de beurt. Een bluetooth-signaal is weliswaar onzichtbaar, maar het kan niet bestaan zonder tast- en zichtbare hardware. Je hebt drivers nodig, een bediening, sensoren, enzovoort. Al die hardware moet uitgerust zijn met bluetooth-technologie. Bij Unlumited bieden we vijf soorten hardware aan, waarmee we toekomstbestendige en draadloze verlichtingsoplossingen mogelijk maken.
We lichten ieder van deze soorten hieronder uit, maar je kunt ze ook terugvinden in onze productcatalogus. Daarvoor hoef je steeds enkel op de naam van de hardware te klikken. De link stuurt je direct naar de juiste productpagina.
-
Slimme drivers
Onze slimme drivers doen precies wat ze beloven. Ze zijn ontworpen om armaturen geschikt te maken voor integratie binnen een draadloos sturingssysteem. We bieden deze drivers aan voor zowel single color als tunable white.
-
Protocol-converteerders
Onze op bluetooth gebaseerde sturingsoplossingen gaan verder dan alleen onze eigen armaturen uitrusten met de benodigde technologie. We kunnen dit ook integreren in armaturen van andere merken, zelfs als die niet werken met dezelfde protocollen. Zo zorgen we ervoor dat alle verlichting binnen één sturingssysteem beschikbaar is.
-
Sensoren
Als je slim wilt zijn, moet je je kunnen aanpassen. Daarom kunnen we onze armaturen uitrusten met verschillende soorten sensoren, zodat hun lichtoutput automatisch kan veranderen. Denk aan een bewegingssensor die het licht automatisch uit kan schakelen zodra iedereen een ruimte heeft verlaten, of een lichtsensor die kan compenseren voor de hoeveelheid daglicht die binnenvalt.
-
Bediening
Slimme verlichting is leuk natuurlijk, maar je kunt er niet altijd van uitgaan dat deze automatische instellingen steeds voor de juiste verlichting zorgen. Daarom heb je ook de optie nodig om de verlichting zelf aan te sturen. Volgende week vertellen we hoe onze software dat proces versimpelt, maar er is altijd nog een tweede optie: een fysieke (afstands)bediening. Of deze nu op de muur zit of ergens op tafel ligt, je kunt er snel alle lichten in het gebouw mee bedienen.
-
Retrofit-lampjes
Dit is een beetje de vreemde eend in de bijt. En daar houden we niet zo van als het gaat om een geïntegreerd verlichtingssysteem, want daarbij moet alles juist naadloos op elkaar aansluiten. Helaas kun je niet altijd om oude verlichting heen in een pand. Maar met onze retrofit-peertjes kunnen we zelfs deze ‘antieke’ oplossingen upgraden naar de tegenwoordige tijd.
Uiteraard heeft niet iedere verlichtingsoplossing al deze vijf soorten hardware nodig. We willen je vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het korte antwoord: een hoop. Bluetooth is erg veelzijdig, je kunt het helemaal naar je eigen voorkeuren instellen en het is een technologie die in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt.